gaarkoken

De volgende definities zijn er voor het woord gaarkoken

  • (kookkunst) door in kokend water te verhitten zacht en beter eetbaar maken van voedsel ▸ Pel de pistaches. Breng de pistaches met weinig water aan de kook en laat ze 1-2 minuten zachtjes koken. Giet ze door een zeef af en laat ze uitdampen. Verwijder de vliesjes. Breng de rijst volgens gebruiksaanwijzing met een mespunt zout, water en de kokosmelk aan de kook en laat de rijst in ca.13 minuten gaarkoken. Halveer de granaatappel en neem de pitjes er met een lepeltje uit. Vang het vocht op Neem de rijst van het fornuis en schep in een kom. Meng er basterdsuiker en boter door en laat even afgedekt staan. Schep telkens rijst in een kommetje, druk aan en keer boven een bord. Garneer de rijst met de pistaches en granaatappelpitjes en eventueel vocht van de granaatappel. ()[2] (bron: WikiWoordenboek)

Voeg een definitie toe.